Bendruomenės rudens žygis – NAUJA PRADŽIA ŠIMONIŲ GIRIŲ TAKAIS rugsėjo 7 d.

Bendruomenės rudens žygis – NAUJA PRADŽIA ŠIMONIŲ GIRIŲ TAKAIS rugsėjo 7 d.

BENDRUOMENĖS RUDENS ŽYGIS

NAUJA PRADŽIA ŠIMONIŲ GIRIOS TAKAIS

Šventosios kraštovaizdžio draustinis (Anykščių raj.)

Rugsėjo 7 d. (šeštadienis)

Įkvėpti, iškvėpti, pasitikti naują pradžią…

Registruotis į žygį Jūsų klausimams
KAS TAI?
Bendruomenės rudens žygis – tai kasmetinis rudens susitikimas ir gyvas patyrimas gamtoje, sugrįžimas po vasaros atostogų, pasitinkant naują pradžią bei patiriant bendrystės jausmą. Žygiuosime ypatinga Šimonių giria, kuri vadinama Lietuvos sengirių reliktu, grožėsimės Šventosios upės vingiais, slėnio kraštovaizdžiais, atodangomis, šimtamečiais medžiais. Šimonių giria tarp žmonių garsėja grybais ir uogomis, tad nenustebkime, kad jų čia rasime visur ir pačių keisčiausių formų. Stebėsime besikeičiančią gamtą ir save, žygiuosime ir tais takais, kuriuos tik žino vietiniai gyventojai. Čia apstu biologinės įvairovės – miškų, pelkių, ežerėlių, upių ir upelių, pačių įvairiausių gyvūnų ir augalų rūšių, tad prisipildyme gražiausiais vaizdais ir pojūčiais. O grįžę visi kartu susibursime jaukiam ratui „Amatų kalnelyje”, išsivirsime sriubos bei pasidalinsime įspūdžiais.
KAS MŪSŲ LAUKIA?

  • Žygis truks apie 5 val. Keliausime apie 14 km., tad puikiai tinkamas su vaikais. Turėsime išskirtinę galimybę keliauti ir pažinti kitokią Šimonių girią, nes žygyje mus lydės šios vietos gidė, girios gyventoja bei „Amatų kalnelio” įkūrėja Renata, kuri čia, Šimonių girioje” yra įkūrusi tikrą gamtos, meno ir kultūros lopšį. „Amatų kalnelis”- tai unikali Renatos įkurta sodyba, kurioje ji ne tik kviečia į keramikos pasaulį, bet ir kiekvienas kampelis čia turi savo istoriją. Renata mus lydės pramintais ir mažai kam žinomais takais, tad laukia daug naujų pradžių.
  • Startuosime nuo Inkūnų medinės bažnytėlės, kuri yra vienintelė tokia Lietuvoje miško medinė bažnytėlė. Čia vietoje, automobilių aikštelėje, pasiliksime automobilius. Nuo čia prasideda mūsų žygio maršrutas.
  • Čia pat, visai netoliese paskanausime vietoje ištryškusiu šaltinio vandeniu, kuris garsėja kaip  gydomųjų galių turintis šaltinis, prisipildysime vandens atsargas ir aplankysime ąžuolą.
  • Toliau keliausime link ąžuolyno, kuris stebina ir žavi medžių formomis ir kombinacijomis. O po to judėsim Lašinių rėvos link – didžiausio Šventosios upės slenksčio, kur atsiveria įstabi upės ir gamtos dermė.
  • Aplankius rėvą, vis labiau nersim į miško glūdumą link Šimonių girios pelkių, kurios stebina savo grožiu, augmenija ir toliau judėsime link vaikų džiaugsmo – Mikierių pakabinamo beždžionių tilto, kuris jungia Inkūnų ir Mikierių kaimus. Jį perėjus mus pasitiks žavingieji Šventosios upės slėniai.
  • Žygiuodami mišku užsuksime į Anykščių miškų urėdijoje įkurtą Mikierių danielyną, kur miškininkų globojami erdviame 63 ha aptvare gyvena danieliai, muflonai, dėmėtieji elniai ir šernai. Čia pat ir paukščių inkilėlių ekspozicija.
  • Toliau judėsime link Šimonių girios glūdumoje, tyvuliuojančio švaraus kaip ašarą Skaisčio ežero.  Šalia jo aplankysime Mikierių girininkijos įrengtą jaukią poilsiavietę su apžvalgos aikštele ežere, tad laukia nuostabūs foto kadrai. Trumpam sustosime pailsėti, užkąsti.
  • Toliau žygiuosime link Mikierių atodangos, kur atsiveria upės kilpos. Čia Šventoji atsimuša į aukštą smėlėtą skardį ir, apsisukusi 180 laipsnių, grįžta atgal. Sustosime prieš pat skardį, aplankysime apžvalgos aikštelę ir būtinai pasidarysime nuostabią nuotrauką.
  • Po to, visi kartu keliausime į „Amatų kalnelį”, pas Renatą į svečius, kuri mums papasakos apie keramikos paslaptis, parodys savo kūrybą. Taip pat čia, vietoje, pasigaminsime ant laužo sriubos, pabendrausime prie puodelio karštos arbatos bei pasidalinsime grįžtamuoju ryšiu. Susitvarkysime ir pilni patyrimų keliausime namo!

BENDRA INFORMACIJA
Rugsėjo 7 d. (šeštadienis)

10:10-10:30 val. Atvykimas į starto vietą – Inkūnų Švč. Aušros Vartų Dievo Motinos bažnyčios aikštelė . Adresas: Inkūnai, 29152 Anykščių rajono savivaldybė. Automobilius paliekame bažnyčios automobilių aikštelėje. REKOMENDUOJAME ATVYKTI ANKSČIAU, NEVĖLUOKITE!

Koordinatės: https://maps.app.goo.gl/GgzDFaSbbvTmrUms5.

55.65631016511948, 25.183246711096448.

10:30-16:00 val. Žygis „Nauja pradžia Šimonių girios takais”. Šventosios kraštovaizdžio draustinis.

16:00 val. Grįžimas. Grįžtame į starto vietą, kur gaminsimės sriubą ant laužo, arbatą bei pasibūsime visi kartu.

19:00 val. Išvykimas (galima pagal poreikį ir anksčiau). Aplinką susitvarkome kartu.

 

*Pasiliekame teisę keisti žygio programą, atsižvegliant į oro sąlygas ir kitas aplinkybes.

*Už savo sveikatą ir saugumą kiekvienas dalyvis renginio metu atsako pats. 

KĄ PASIIMTI?

Vandens gertuvę, šiltos arbatos termosą, šiek tiek užkandžių.

Atžvelgiant į oro sąlygas, patogiai apsirengti ir apsiauti.

Savo patogumui galite pasiimti turistinę kėdutę.

Indus maistui, įrankius bei puodelį arbatai.

*Jei norėsite išsimaudyti Šventojoje, pasiimkite reikmenis :).

MAINAI DALYVAUJANTIEMS
25 Eur suaugusiems . Esantiems oficialiems VJ Lietuvos restartas nariams 20 Eur.
Vaikams nuo 8-16 m. 5 Eur.
Vaikams iki 7 metų nemokamai.
Visos edukacijos, vietos gidas bei sriuba ant laužo įskaičiuota į bendrą kainą.
Pilnai registracijai reikalingas avansas 10 Eur/asmeniui.
*Likutį ir už vaikus iki 16 m. galima mokėti vietoje grynais arba pavedimu iki žygio pradžios. Avansas negrąžinamas, galima perleisti kitam ameniui.

*Žygis ne komercinis, visos lėšos skirtos bendroms sąnaudoms padengti.

KONTAKTAI: info@lietuvosrestartas.eu, +37065508988 (Jūratė)

Mokėjimams pavedimu:

Visuomeninis judėjimas Lietuvos restartas
Swedbank, sąsk. nr. LT74 7300 0101 6855 3975

Mokėjimo paskirtis: Rudens žygis

Jau galite tapti VJ Lietuvos restarto” asociacijos nariu:

Kaip tapti nariu? Narystė – Lietuvos Restartas

Žygiuokime drauge į naują pradžią!

Registruotis į žygį
Susiję pranešimai
Palikite atsiliepimą

Jūsų elektroninis paštas nebus publikuojamas.Required fields are marked *

Follow by Email