Bendruomenės sporto diena – DVIRAČIŲ ŽYGIS APLINK PLATELIUS rugpjūčio 3 d.

Bendruomenės sporto diena – DVIRAČIŲ ŽYGIS APLINK PLATELIUS rugpjūčio 3 d.

BENDRUOMENĖS SPORTO DIENA

DVIRAČIŲ ŽYGIS APLINK PLATELIUS

Rugpjūčio 3 d. (šeštadienis)

Sveikas judėjimas gamtoje, bendrystė ir dar daugiau…

Registruotis į dviračių žygį Jūsų klausimams
KAS TAI?
Bendruomenės sporto diena „Dviračių žygis aplink Platelius” – tai kvietimas į sveiką, aktyvų judėjimą dviračiais gamtoje su bendruomenės nariais, bendraminčiais, draugais. Paskatinti ne tik fizinį aktyvumą, bet ir gerai praleisti laiką gamtoje, susipažinti su vienu iš gražiausiu Lietuvos ežeru – Plateliais, lankytinais objektais, istorijomis, pasigrožėti nuostabiais vaizdais, pasibūti visi drauge, išsivirti sriubą ant laužo, pasipliuškenti ežere bei pažaisti lauko žaidimus. Čia mes nesivaržome, kuris pirmas ar antras, visi važiuojame saugiai ir atsakingai drauge.
KAS MŪSŲ LAUKIA?

  • Dviračių žygis aplink Platelių ežerą truks apie 4-5 val. Važiuosime 26 km. – žvyrkelis (8 km), asfaltas (18 km). Tai žiedinis maršrutas, trasa nesudėtinga, tinkama važiuoti ir su vaikais (aišku reikia atsižvelgti į vaiko ištvermę :)). Čia nėra stačių įkalnių, todėl ją įveikti neturėtų būti sunku ir mažiau patyrusiems dviratininkams.
  • Startuosime nuo „Laumių lankos”  sodybos stovyklavietės (čia renkamės), kur prasideda mūsų kelionės maršrutas.  Stovyklavietė driekiasi palei dviejų ežerų krantus – Platelius ir Beržorą.
  • Važiuodami aplankysime Beržoro kaimą, Babrungėnų vandens malūną, Užpelkių piliakalnį, nuo kurio galime pasimėgauti žemaitišku peizažu, pamatysime Pakastuvos telmologinį draustinį, kur iš stebėjimo bokštelio galėsime stebėti čia gyvenančius retus paukščius. Aplankysime Laumalenkų hidrografinį, Paplatelės botaninį-zoologinį, Juodupio botaninį draustinius, Plokštinės gamtos rezervatą, kuris apima rytinę Plokšti­nės miško dalį su įspūdingais Juodupio ir Uošnos pelkynais, gyvybingais šaltiniais, upeliukais. Sustosime Platelių ežero apžvalgos aikštelėje, kur atsiveria Platelių ežero panorama su Pliksalės, Pilies, Veršių salomis, Šventorkalnio pusiasaliu ir Plokštinės miškais. Pravažiuosime Platelių miestelį, kuris skaičiuoja jau šeštąjį šimtmetį. Jį puošia medinė tašytų rąstų XVIIIa. Šv.Petro ir Povilo bažnyčia, XIXa. varpinė ir XIX a. dvaro sodybos pastatai.
  • Keliaujant aplink Platelių ežerą, akimis ir kūnais tyrinėsime apylinkes, todėl planuojame trumpus sustojimus, kur galėsime ne tik užkąsti, pailsėti, bet ir išsimaudyti.
  • Po žygio visi kartu sugrįšime į starto vietą, kur pasigaminsime ant laužo sriubos, pabendrausime prie puodelio karštos arbatos bei pasidalinsime grįžtamuoju ryšiu. Susitvarkysime ir pilni patyrimų keliausime  namo!

Trumpai apie Platelių ežerą:

  • Platelių ežeras – didžiausias ir giliausias Žemaitijoje, pasižymintis gamtine, kultūrine ir kraštovaizdžio verte. Net ir ežero gelmės čia ypatingos! Aptikti išskirtiniai geologiniai dariniai, keičiantys supratimą apie visos Žemaičių aukštumos formavimąsi.
  • Jo plotas – apie 1218 ha, giliausia vieta – apie 50 m. Ežero krantai labai vingiuoti, ypač pietiniame ežero gale. Krantinės ilgis – 31 km.
  • Ežere 7 salos, kurių bendras plotas – 14,15 ha. Pilies, Veršių, Pliksalė, Briedsalė, Ubagsalė, Gaidsalė ir mažiausia Šončelio. Visos ežero salos, Kreiviškių ir Auksalės pusiasaliai yra valstybės saugomi gamtos paminklai ar gamtos paveldo objektai. Įdomiausia yra Pilies sala.
  • Lietuvos kunigaikščiams priklausiusi pilis čia stovėjo jau XV a. Salą su Šventorkalniu, kuriame buvo senoji Platelių gyvenvietė, jungė tiltas, kurio poliai išlikę. Ežero dug­no reljefas labai įvairus, vidutinis gylis -10,5 m.
  • Ežeras priklauso Minijos-Nemuno baseinui. Į ežerą įteka 18 mažų upeliukų, išteka vienas Babrun­gas. Krantai nevienodo aukščio. Aukščiausios 20-30 m kalvos matyti ryti­nėje ežero pusėje, kur dunkso miškinga Plokštinės plokščiakalvė.
BENDRA INFORMACIJA
Rugpjūčio 3 d. (šeštadienis)

10:15-10:45 val. Atvykimas į sodybos „Laumių lankos” stovyklavietę. Adresas: Laumalenkų kaimas, Plungės g. 5, Plungės rajonas,  Platelių seniūnija. GPS: N56*01”14”, E 21*49”46”. Automobilius paliekame esančioje automobilių aikštelėje. REKOMENDUOJAME ATVYKTI ANKSČIAU, NEVĖLUOKITE!

11:00-16:00 val. Dviračių žygis aplink Platelius. Žemaitijos nacionalinis parkas.

16:00 val. Grįžimas. Grįžtame į starto vietą – stovyklavietę, kur gaminsimės sriubą ant laužo, arbatą, pasibūsime visi kartu, pasidalinsime grįžtamuoju ryšiu, išsimaudysime ežere, pažaisime lauko žaidimus.

20:00 val. Išvykimas (galima pagal poreikį ir anksčiau). Aplinką susitvarkome kartu.

*Jei norite likti sodyboje ilgesniam laikui, atvažiuoti dieną prieš ar likti ir sekmadieniui, būtinai reikia informuoti sodybos šeimininką iš anksto. Yra galimybė likti arba savo palapinėse, arba nameliuose (skiriasi kainos). Susisiekite su sodybos šeimininku Sigitu: +370-611-27 794.

 

*Pasiliekame teisę keisti žygio programą, atsižvelgiant į oro sąlygas ir kitas aplinkybes.

KĄ PASIIMTI?

Savo važiavimo priemonę – dviratį :).

Vandens gertuvę, šiltos arbatos termosą, šiek tiek užkandžių.

Atžvelgiant į oro sąlygas, patogiai apsirengti ir apsiauti.

Savo patogumui galite pasiimti turistinę kėdutę, pleduką pasibuvimui po žygio.

Indus maistui, įrankius bei puodelį arbatai.

*Jei norėsite išsimaudyti ežere, pasiimkite reikmenis :). Galite pasiimti kamuolį, badmintono raketes.

SVARBU:
  • Būsime gamtoje, todėl prašome gerbti ir nešiukšlinti jos (važiuodami turėkite šiukšlių maišą su savimi);
  • Kiekvienam dalyviui būtina turėti šalmą, kad važiavimas būtų saugus;
  • Už savo sveikatą bei saugaus eismo taisyklių išmanymą atsako kiekvienas dalyvis pats;
  • Nepilnamečius asmenis iki 15 metų turi lydėti suaugęs asmuo, kuris ir atsako už jo sveikatą bei saugų eismą važiavimo metu;
  • Žygyje nevartojame alkoholinių gėrimų, renginys sąmoningas ir blaivus;
  • Turėkite pasiėmę smulkių pinigų, jei norėsis pakeliui nusipirkti ledų ar užeiti į mokamus lankytinus objektus;
  • Dviračių žygio apie Platelių ežerą metu numatomi sustojimai atsižvelgiant į bendrą dalyvių savijautą;
  • Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama, nuotraukos bei informacija gali būti naudojama renginio viešinimui socialiniuose tinkluose bei internetinėje svetainėje.
Image link

*Dviračių žygio trasa aplink Platelių ežerą.

MAINAI DALYVAUJANTIEMS
40 Eur suaugusiems . Esantiems oficialiems VJ Lietuvos restartas nariams 30 Eur.
Vaikams iki 12 metų 10 Eur. Nuo 12 m. 15 Eur.
Pilnai registracijai reikalingas avansas 20 Eur/asmeniui.
*Likutį ir už vaikus galima mokėti vietoje grynais arba pavedimu iki žygio pradžios. Avansas negrąžinamas, galima perleisti kitam ameniui. Vietų skaičius ribotas!

*Žygis ne komercinis, visos lėšos skirtos bendroms sąnaudoms padengti.

 

KONTAKTAI: info@lietuvosrestartas.eu, +37065508988 (Jūratė)

Mokėjimams pavedimu:

Visuomeninis judėjimas Lietuvos restartas
Swedbank, sąsk. nr. LT74 7300 0101 6855 3975

Mokėjimo paskirtis: Pavasario žygis

Jau galite tapti VJ Lietuvos restarto” asociacijos nariu:

Kaip tapti nariu? Narystė – Lietuvos Restartas

Leiskimės į patyrimą judėdami su dviračiais…

Registruotis į dviračių žygį
Susiję pranešimai
Palikite atsiliepimą

Jūsų elektroninis paštas nebus publikuojamas.Required fields are marked *

Follow by Email