2023.11.19 Bendruomenės atvira diskusija Kaune

2023.11.19 Bendruomenės atvira diskusija Kaune

Šį sekmadienį vyko diskusija Kaune, kurioje daugiausiai buvo miškų temoje, paliesdami ir apjungdami mums rūpimus klausimus.
„Ką mes padarėme ir ko nepadarėme, kad kerta miškus?”
Ar veikiame, spręsdami pasėkmes ar einame link esminių priežasčių? Pasekmių sprendimas kuria naujas pasėkmes.
„Valstybėje mes gyvename kaip svečiai” ir „žmogus yra aplinkos rezultatas”.
Ar žinome, ko norime, ko siekiame, ar veikiame rinkdamiesi iš opcijų, kurios yra pasiūloje? Kuo skirias atsakingas žmogus nuo neatsakingo?
„Kiekvienas miestas, valstybė yra bendras projektas”.
Visus pasaulio žmones galima padalinti į dvi grupes: tuos, kurie žino, ko nenori ir tuos, kurie aiškiai žino, ko nori. Ir abi stovyklos visada laimi. Koks tavo gyvenimo planas? Kurioje stovyklos pusėje esi? Kas aš esu valstybės atžvilgiu? Kokios mano pareigos, atsakomybės?
„Visos situacijos sprendžiamos per asmeninę atsakomybę. O kančia mums reikalinga tam, kad aprūpintų brandos procesu. Esame patys geriausi savo kančios ambasadoriai”.
Kančia ir džiaugsmas – du atskiri pasauliai, kuriuos renkamės patys. Kai keičiasi suvokimas, pradedame viską matyti kitaip.
„Keičiant kryptį, pirmiausiai reikės nugalėti save”.
Bendruomenė, bendravimas, bendruomeniškas – trys pagrindiniai ir esminiai šio etapo produktai, kur sprendžiasi esminės priežastys ir čia vyksta kūrybos kelias.
Dėkojame visiems už skirtą laiką sau, bendruomenei, bendrystei, augimui, už atvirą, prasmingą, kokybišką ir visiems reikalingą diskusiją, iš kurios kiekvienas išsinešėme savas dovanas, suvokimus ir tolimesnius veiksmus sau. Iki sekančių kartų!
———-
Artimiausios diskusijos:
———–
Artimiausi renginiai:

Bendruomenės Naujųjų Metų sutikimas 2024 “Aš tave matau” 12.31-01.01: https://forms.gle/3eVD8F8NaWLf3SWQA

———–
Iki sekančių susitikimų!
„Lietuvos restarto” iniciatyvinė grupė
Susiję pranešimai
Palikite atsiliepimą

Jūsų elektroninis paštas nebus publikuojamas.Required fields are marked *

Follow by Email