Privatumo politika

Bendra informacija

  • Visuomeninis judėjimas „Lietuvos restartas”  (toliau – Duomenų valdytojas) šia privatumo politika (toliau – Privatumo politika) nustato  asmens duomenų tvarkymo sąlygas naudojantis Duomenų valdytojo valdoma interneto svetaine. Privatumo politikos nustatytos sąlygos taikomos kiekvieną kartą jums norint pasiekti mūsų teikiamą turinį ir /ar paslaugą, nepaisant to, kokį įrenginį (kompiuterį, mobilųjį telefoną, planšetę, televizorių ar kt.) naudojate.
  • Duomenų valdytojo rekvizitai: Europos pr. 122, Kaunas, LT-46322, info@lietuvosrestartas.eu

* Atidžiai perskaitykite Privatumo politiką, nes, kiekvieną kartą lankydami Duomenų valdytojui priklausančią interneto svetainę sutinkate su sąlygomis, aprašytomis šioje Privatumo politikoje. 

1. Apie

  • https://lietuvosrestartas.eu/ svetainė renka duomenis apie lankytojus, siekiant nustatyti, ar interneto svetaine yra naudinga, informatyvi ir kaip ją tobulinti ateityje.
  • Rinkdamas duomenis interneto svetainėje,  Duomenų valdytojas visada vadovaujasi šia Privatumo politika, kurioje pateikta išsami informacija apie tai, kokie duomenis renkami, kaip jie naudojami ir kas turi prieigą prie šių duomenų.
  • Kiekvienas lankytojas turi teisių, kurios suteikia jam galimybę kontroliuoti savo privatumą, o Duomenų valdytojas užtikrina galimybę jomis pasinaudoti ir toliau pateikia informaciją, kaip lankytojai gali tai padaryti.

2. Bendrosios nuostatos

  • Ši Privatumo politika nustato svetainės pagrindinius asmens duomenų rinkimo, tvarkymo ir saugojimo principus bei tvarką. Lankytojų asmens duomenų rinkimą, tvarkymą ir saugojimą nustato ši Privatumo politika, duomenų valdytojo šalies asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymai ir kiti teisės aktai.
  • Lankytojai, patys nurodydami savo asmens duomenis, sutinka, kad Duomenų valdytojas valdys ir tvarkys šioje Privatumo politikoje bei teisės aktuose numatytais tikslais, priemonėmis ir tvarka.

3. Interneto svetainės lankomumo statistika

  • Duomenų valdytojas tobulina savo interneto svetainę ir siekia, kad naudotis ja būtų kuo lengviau. Duomenų valdytojui svarbu žinoti, kiek lankytojų prisijungė, kuri informacija yra aktualiausia svetainės lankytojams, kaip dažnai jie jungiasi, kokias naršykles ir įrenginius naudoja, kokį turinį dažniausiai skaito, iš kokių regionų jie yra – tad renkami panašūs demografiniai bei statistiniai duomenys. Duomenų valdytojas naudoja šiuos duomenis turėdamas teisėtą interesą, taip pat siekdamas suprasti savo lankytojų poreikius ir teikti paslaugas bei padaryti skelbiamą informaciją labiau prieinama.
  •  Duomenų valdytojas renka šią informaciją naudodamas automatinį „Google Analytics“ įrankį, kuris leidžia užfiksuoti ir analizuoti, kaip lankytojai naudojasi interneto svetaine. Daugiau informacijos apie tai, kaip veikia „Google Analytics“ ir kokią informaciją šis įrankis leidžia rinkti ir analizuoti – https://support.google.com/analytics/answer/1012034?hl=lten&ref_topic=6157800.
  • Bet kuris lankytojas bet kuriuo metu gali išjungti duomenų apie jį rinkimo funkciją „Google Analytics“, kaip tai atlikti – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/.

4. Komentarai

  • Kai lankytojai rašo komentarus tinklalapyje, mes renkame duomenis, matomus komentaro paskelbimo formoje, o taip pat lankytojo IP adresą bei naršyklės vartotojo įrašą, kad apsisaugotume nuo brukalų.
  • Iš Jūsų el.pašto adreso gali būti sugeneruotas anonimizuotas duomenų įrašas (angl. hash) ir pateiktas Gravatar paslaugos teikėjui, norint patikrinti, ar Jūs naudojatės šia paslauga. Gravatar privatumo politika pateikiama čia: https://automattic.com/privacy/. Patvirtinus Jūsų komentarą, Jūsų profilio nuotrauka yra matoma viešai šalia Jūsų komentaro.

5. Failai

  • Jei įkeliate nuotraukas į tinklalapį, turėtumėte vengti įkelti jas su išsaugotais vietovės duomenimis (EXIF GPS). Tinklalapio lankytojai gali parsisiųsti nuotraukas iš tinklalapio ir iš jų išgauti vietovės duomenis.

6. Slapukai (cookies)

  • Kas yra slapukai? Slapukas yra nedidelis tekstinis elementas, kurį interneto svetainė išsaugo lankytojo kompiuteryje ar mobiliajame įrenginyje, kai apsilankoma svetainėje. Tai leidžia svetainei tam tikrą laiką prisiminti lankytojo veiksmus ir nustatymus (tokius kaip prisijungimo vardas, kalba, raidžių dydžiai ir kiti vaizdo nustatymai) tam, kad lankytojui nereiktų kaskart juos įvesti pakartotinai apsilankius svetainėje ar naršant po jos atskirus tinklapius.
  • Kai Jūs rašote komentarą šiame tinklalapyje, Jūs galite pasirinkti, ar norite, kad Jūsų vardas, el.paštas ir tinklalapis būtų išsaugotas slapukuose. Taip daroma Jūsų patogumui, kad Jums nereikėtų šių duomenų suvedinėti iš naujo, kiekvieną kartą, kai komentuojate. Šie slapukai saugomi vienerius metus.
  • Jei Jūs turite paskyrą ir prisijungiate mūsų tinklalapyje, mes sukuriame laikiną slapuką, kuriame įrašoma, ar Jūsų naršyklė priima slapukus. Šis slapukas nesaugo jokios asmeninės informacijos ir yra ištrinamas kai uždarote savo naršyklę.
  • Kai Jūs prisijungiate, mes taip pat sukuriame kelis slapukus, kuriuose saugoma Jūsų prisijungimo informacija ir Jūsų ekrano rodymo pasirinkimai. Prisijungimo slapukai galioja 2 dienas, o ekrano nustatymų – vienerius metus. Jei Jūs pažymite pasirinkimą „Prisiminti mane”, Jūsų prisijungimo slapukas galios 2 savaites. Kai atsijungiate iš savo paskyros, prisijungimo slapukai ištrinami.
  • Jei redaguojate ar paskelbiate įrašą, Jūsų naršyklėje išsaugomas papildomas slapukas. Šis slapukas nesaugo asmeninių duomenų, tačiau išsaugo įrašo, kurį ką tik redagavote ar paskelbėti, ID. Šis slapukas baigia galioti po 1 dienos.
  • Iš kitų tinklalapių įkeltas turinys. Šiame tinklalapyje gali būti iš kitų tinklalapio įkelto turinio (pavyzdžiui, video, paveikslėliai, tekstas ir pan.). Tokio įkelto turinio peržiūra ir veiksmai su juo šiame tinklalapyje prilygsta apsilankymui tuose tinklalapiuose, iš kurių turinys yra įkeltas. Šie tinklalapiai gali rinkti duomenis apie Jus, naudoti slapukus (cookies), trečiųjų šalių sekimo paslaugas ir stebėti Jūsų veiksmus su įkeltu turiniu, įskaitant ir tuos atvejus, kai turite paskyrą ir esate prisijungęs prie minėtų tinklalapių.
  • Kaip valdyti slapukus? Lankytojas gali valdyti ir (ar) ištrinti slapukus – kaip tai padaryti, nurodyta – http://www.youronlinechoices.com/lt/.

7. Serverio įrašai

  • Serveris, kuriame talpinama https://lietuvosrestartas.eu/ interneto svetainė, taip pat gali įrašyti užklausas, kurias lankytojas pateikia serveriui (lankytojo atidaromos interneto svetainės adresas, lankytojo naudojamas įrenginys ir naršyklė, lankytojo IP adresas ir prisijungimo laikas). Šie duomenys yra naudojami tik techniniais tikslais – užtikrinti, kad svetainė tinkamai ir saugiai veiktų bei išnagrinėti galimus saugumo pažeidimus.
  • Pagrindas šių duomenų rinkimui ir naudojimui yra Duomenų valdytojo teisėtas interesas užtikrinti Visuomeninio judėjimo „Lietuvos restartas” interneto svetainės techninį prieinamumą ir saugumą.

8. Rinkodara

  • Jei https://lietuvosrestartas.eu/ svetainėje lankytojas užsisako naujienlaiškį ar kitaip suteikia Duomenų valdytojui savo kontaktinius duomenis, Visuomeninio judėjimas „Lietuvos restartas” gali siųsti informaciją, naujienlaiškius ar pranešimus lankytojo pasirinktomis temomis.

9. Profiliavimas

  • Duomenų valdytojas gali naudoti https://lietuvosrestartas.eu/ interneto svetainės lankytojų statistinius duomenis tam, kad analizuotų lankomumo bei demografines tendencijas, tačiau nesukuria individualių asmeninių profilių kiekvienam lankytojui.

10. Kas turi prieigą prie duomenų

  • Prieigą prie statistinių duomenų apie Duomenų valdytojo lankytojus turi IT darbuotojai, kurie yra atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą.
  • Taip pat, prieigą prie techninių įrašų gali turėti Duomenų valdytojo partneriai, kurie teikia Visuomeninio judėjimo „Lietuvos restartas” interneto svetainės turinio valdymo įrankius arba svetainės talpinimo (angl. hosting) paslaugas.
  • „Google Analytics“ įrankį suteikia įmonė „Google Inc.“ (JAV įmonė), tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES–JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES privatumo standartų reikalavimams. Šiam teikėjui taip pat taikomi sutartiniai įpareigojimai užtikrinti privatumą. Apie tai –https://www.google.com/analytics/terms/dpa/dataprocessingamendment_20160909.html.

11. Kiek ilgai saugomi duomenis

  • Duomenų valdytojas naudoja surinktus duomenis analizei trejų metų.
  • Slapukai galioja trumpai (vieną dieną, savaitę ar mėnesį), bet kai kuriais atvejais gali galioti ir iki vienerių metų.
  • Jei parašote komentarą, jo tekstas ir metaduomenys yra saugomi neribotą laiką. Taip daroma todėl, kad galėtume atpažinti ir patvirtinti ateities komentarus automatiškai, vietoje administratoriaus patvirtinimo.
  • Kai užsiregistruojate mūsų tinklalapyje ir tampate vartotoju, mes saugome visus Jūsų asmeninius duomenis, kuriuos Jūs pateikiate savo paskyroje. Kiekvienas vartotojas gali matyti, redaguoti ir ištrinti savo asmeninius duomenis bet kuriuo metu (išskyrus vartotojo vardą). Tinklalapio administratoriai tai pat gali matyti ir redaguoti šiuos duomenis.

12. Lankytojo teisės ir kaip galima jomis pasinaudoti

      • susipažinti su tvarkomais asmens duomenimis;
      • prašyti ištaisyti asmens duomenis;
      • prašyti ištrinti asmens duomenis;
      • jei taikytina, atšaukti sutikimą leisti tvarkyti asmens duomenis.
      • kai kuriais atvejais galima turėti teisę prašyti apriboti asmens duomenų tvarkymą arba nesutikti, kad būtų tvarkomi asmens duomenys;
      • jei Jūs turite paskyrą šiame tinklalapyje, arba kada nors rašėte čia komentarą, galite reikalauti gauti duomenų eksporto failą su visais asmeniniais duomenimis, kuriuos mes turime apie Jus, įskaitant ir tuos, kuriuos pats mums pateikėte.

13. Teisė pateikti skundą

14. Pasiūlymai

Follow by Email