2023.09.17 Bendruomenės atvira diskusija Klaipėdos rajone

2023.09.17 Bendruomenės atvira diskusija Klaipėdos rajone

Orai mus vis dar džiugina vasara. Sekmadienį vyko jau greičiausiai paskutinis mūsų susitikimas gamtoje, Klaipėdos rajone.
Diskusijoje kaip visad palietėme daug temų, klausimų, kad šiai dienai mes, kaip valstybė, esame unikalioje situacijoje, kuomet vyksta esminiai pokyčiai. Ir ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Kad mes vis dar bandome dairytis į kitas užsienio šalis, bet niekaip nesusifokusuojame į save, kaip į šalį, kaip į tos šalies gyventoją, žmogų.
Kalbėjome apie bendruomeniškumą, kad kol kas žmonės bendruomenę supranta kaip skėtį, kuris reikalingas, kai iškyla grėmė ir kol „lyja” lietus. Kad pilietiškumas yra lygu bendruomeniškumui ir pagrindinis stabdis esame tik mes patys, nes egoizmas eina vis dar priekyje. Sąlygos, kurias patiriame šiai dienai, mums akivaizdžiai rodo su kuo mes, kaip žmonės, valstybė, nesusitvarkome.
„Dauguma nori bėgti sprintą, o čia visas maratonas. Tam, reikia kantrybės”.
Visas esminis pokytis prasideda nuo asmeninės atsakomybės, per savo gyvenimo planą, atsakant į klausimą KODĖL. O tam, kad atlikti veiksmą, turime daug diskutuoti ir išdiskutuoti, kad atskirtume, kur yra bendros koletyvinės problemos, o kur tiesiog transliuojamas triukšmas. Mes dažnai norime pirma spręsti pasaulio problemas, tačiau apie savas tylime.

Kiekvienas mūsų bendruomenės susitikimas yra apie savęs patyrimą, kur pirmiausiai turime nugalėti save, o ne kitus. Ir didysis virsmas vyksta po ????.
Ačiū visiems už nuostabų sekmadienį, už priėmimą Daiva ir Šarūnai, už skanų maistą, pasivaikšiojimą pajūriu, palydėtą saulę ir šiltus pokalbius❤

Iki sekančių susitikimų!
———-
Artimiausios diskusijos:
———–
Artimiausi renginiai:

Bendruomenės kūrybos diena “Nes aš esu LIETUVA” 10.14: https://forms.gle/dxjXPuA4pfMkZmcp6

Bendruomenės Naujųjų Metų sutikimas 2024 “Aš tave matau” 12.31-01.01: https://forms.gle/3eVD8F8NaWLf3SWQA

———–
Iki sekančių susitikimų!
„Lietuvos restarto” iniciatyvinė grupė
Susiję pranešimai
Palikite atsiliepimą

Jūsų elektroninis paštas nebus publikuojamas.Required fields are marked *

Follow by Email