2023.04.23 Bendruomenės atvira diskusija Telšiuose

2023.04.23 Bendruomenės atvira diskusija Telšiuose

Tai jau trečiasis bendruomenės susitikimas – atvira diskusija Žemaitijos sostinėje, Telšiuose. Diskusijos metu daugiausiai dėmesio skyrėme referendumui ir iškilusiems klausimams. Aptarėme esminius momentus, kodėl pilietiniai referendumai Lietuvoje nepasiekia sėkmės, kokios to priežastys ir ką galime padaryti kitaip. Diskutavome apie tai, kokia pagrindinė pilietinio referendumo nauda ir vertė kiekvienam iš mūsų. Kad iš esmės ne referendumas sprendžia, o sukurtas tvarus santykis tarp žmonių. Bendruomenė, bendravimas, bendruomeniškumas – viskas, ko reikia šiandien. Ir kol tuos žingsnius bandome apeiti, tol niekas nesigauna.
„Valdžios, deja, šiai dienai siekia ne tie, kurie deda parašą, o tie kurie renka parašus”.
Tai pat aptarėme mitus ir baimes, kurie yra sukurti šiai dienai apie referendumus, kuo skiriasi peticija nuo referendumo, kokią pagrindinę užduotį jis atlieka, koks mūsų, kaip iniciatyvinės grupės tikslas, kad mūsų tikslas – kurti, o nesukelti destrukcijos.
„Referendumas kaip lakmusas į visuomenės atsakingumą, sąmoningumą, turint pilną teisę dalyvauti valstybės kūrime.”
„Visuomenė turi visus reikalingus įrankius, belieka atsistoti ir ištiesti stuburą. O jei visuomenei nereikia šio įrankio, reiškiasi jo ir nereikia.”
Dėkojame  visiems už nuostabią dieną, pokalbius, diskusijas, prasmingą laiką, pasivaikščiojimą po jaukų Telšių miestą, Masčio pakrante bei pažintį su Žemaitijos sostine. Daug lankytinų, unikalių vietų, kurias tikrai verta aplankyti.
Susiję pranešimai
Palikite atsiliepimą

Jūsų elektroninis paštas nebus publikuojamas.Required fields are marked *

Follow by Email