2023.08.27 Bendruomenės atvira diskusija Vilniuje

2023.08.27 Bendruomenės atvira diskusija Vilniuje

Vakar vyko paskutinis šios vasaros susitikimas Vilniuje, jaukiuose namuose, kur susirinkome ne tik iš Vilniaus, bet ir Kauno, Marijampolės.
„O gal jau viskas gerai Lietuvoje?”
Buvome su šiuo klausimu ir tuo pačiu pasitikrinome, ar problemų Lietuvoje sumažėjo ar padaugėjo. Keistas fenomenas, kad „problemų skaičius padidėjo kartais, tuo pačiu žmonių, norinčių spręsti, irgi sumažėjo kartais.”
Šiai dienai mes gyvename beprotiškai dideliame informacijos sraute ir dažnas vaikšto „su perpildyta savo stikline” – nebeturi vietos savyje nei priimti, nei atmesti. Stipriai jaučiamas „verdamos varlės sindromas”. Bei kad tuo pačiu visi turime skirtingą kiekį kantrybės.
Kalbėjomės apie lyderystę, kad tiek lyderis, tiek komanda yra priklausomi vienas nuo kito, nes „lyderį kuria komanda, kaip ir komandą kuria ir veda lyderis”. Net ir mūsų bendruomenėje pats procesas patikrina, ko ir kodėl žmonės ateina į bendruomenę – išryškėja poreikiai bei tikslai. Kad dauguma lyderystės funkciją prisiima tik tiek, kiek patogu ir saugu. Tikras lyderis – kaip širdis, kuri plaka visada, siunčia impulsą komandai ir nebijo rizikuoti. Tam reikalingas fizinis, emocinis ir psichologinis atsparumas bei pasirengimas.
Į ką šiuo metu susikoncentravusi vyriausybė? Į tai, kad išlaikyti valdžią savo rankose ir kad visuomenė niekur nepabėgtų.
„Niekas kitas žmoguje taip nepabudina kūrybiškumo kaip badas”.
„Kuo labiau prisuka deguonį, tuo didesnis atsiranda motyvas”.
❤️Ačiū visiems už jaukų sekmadienio susitikimą, gerą diskusiją, pažintis bei apmąstymus.
———-
Artimiausios diskusijos:
———–
Artimiausi renginiai:
Bendruomenės rudens žygis “NAUJA PRADŽIA” 09.02:https://forms.gle/7mBbSwMGbzSzPTYn8

Bendruomenės kūrybos diena “Nes aš esu LIETUVA” 10.14: https://forms.gle/dxjXPuA4pfMkZmcp6

———–
Iki sekančių susitikimų!
„Lietuvos restarto” iniciatyvinė grupė
Susiję pranešimai
Palikite atsiliepimą

Jūsų elektroninis paštas nebus publikuojamas.Required fields are marked *

Follow by Email