2023.08.06 Bendruomenės atvira diskusija Vilkaviškio rajone

2023.08.06 Bendruomenės atvira diskusija Vilkaviškio rajone

Jau nebesuskaičiuojame kiek sekmadienių iš eilės keliaujame po Lietuvą ir kiekvieną kartą gauname vidinį patvirtinimą, kad pokytis, kurį norime matyti aplinkoje, pirmiausiai prasideda nuo savęs. Reikia tik dažniau atsistoti prieš veidrodį.
Šį kartą susitikimą ir diskusiją turėjome Pajevonyje, nedideliame Vilkaviškio rajone. Diskusija prasidėjo nuo klausimo – o kas ta bendruomenė? Kaip ji kiekvienam naudinga kasdienybėje ir kodėl?
„Mes kiekvieną dieną jau gyvename bendruomenėje, kurios pavadinimas LIETUVA”.
Kol visuomenės dėmesys nukreiptas į tai, ko nenori, tai ir įvyksta. Pradžioje mes turime valandų valandas sėdėti ir galvoti apie tai, ko norime. Savo dėmesį nukreipti į tai, ko aš noriu, kaip ir kur norėčiau gyventi.
„Mažumų paskirtis žadinti daugumą”.
Kalbėjome apie valdžią kaip reiškinį, kuris veikia per žmogų, kodėl mes jos siekiame, kodėl jos bijome? Bet kurio žmogaus gyvenimo scenarijus yra apie valdžią, nors garsiai apie tai nekalbama. Valdžia kaip galios įrankis dalinasi tik per asmeninę atsakomybę.
„Kai visuomenė suvoks save kaip pilietį ir atliks šį vaidmenį per asmeninę atsakomybę, viskas įvyks kaip pasekmė. O kol visuomenė atsisako tame dalyvauti, mes esame bejėgiai.”
Diskutavome apie pusiausvyros svarstykles, Pareto dėsnį, apie tai kad „gyvenimo scenarijaus kūrimas prasideda nuo pripažinimo, kad aš nežinau, kaip noriu gyventi”.
Visuomenė šiai dienai yra vartotojas, kuris vartoja jai sukurtus produktus. Ir labiausiai, ko trūksta – tai alkanų žmonių, kurie nori augti, siekti, mokytis, kurti, nes dauguma yra pertekliuje. Koks yra skirtumas tarp gyvo ir negyvo gyvenimo? Kodėl, kai tik pasiekiame savo gyvenimo standartą, nustojame siekti? Kodėl visuomenę atgraso nuo valdžios?
Daug klausimų, daug pamąstymų, daug atsakymų, tačiau „evoliuciją gali pristabdyti, bet negali jos sustabdyti”.
❤Dėkojame visiems už bendrystę, draugystę. Vakar buvo nuostabi diena! Ačiū Linui už jaukius namus, jaukų gamtos kampelį, alabajų gaujos draugystę bei prasmingą visiems mums diskusiją.
———-
Artimiausios diskusijos:
———–
Artimiausi renginiai:
Bendruomenės sporto diena „Baidarėmis Verknės upe“ 08.15: https://forms.gle/nFD4RhYLUqyjEaRv9
Bendruomenės rudens žygis “NAUJA PRADŽIA” 09.02:https://forms.gle/7mBbSwMGbzSzPTYn8
———–
Iki sekančių susitikimų!
„Lietuvos restarto” iniciatyvinė grupė
Susiję pranešimai
Palikite atsiliepimą

Jūsų elektroninis paštas nebus publikuojamas.Required fields are marked *

Follow by Email