2023.04.30 Bendruomenės atvira diskusija Vilniaus rajone

2023.04.30 Bendruomenės atvira diskusija Vilniaus rajone

Pirmą kartą apsilankėme Vilniaus rajone, nedideliame Naujosios Rėvos kaimelyje, kur mus pasitiko nuostabi erdvė gamtoje, greta Naujosios Rėvos piliakalnio. Šis susitikimas ir diskusija buvo apie referendumą bei klausimus, kurie kyla žmonėms. Diskutavome apie tai,  kodėl visuomenė sunkiai supranta, kas yra refendumas, kaip jis funkcionuoja ir kam mums jo reikia. Kalbėjomės apie, tai, kad referendumas – tai kaupiamasis procesas. Palietėme autoritetų klausimą, apie ką tai, kaip jie kuriami. 
„Jeigu aš nesu sau autoritetas, kitas gali nuvesti ir į skerdyklą”.
„Esminis momentas, ar aš suprantu, kas esu šiame momente?”
„Jeigu mes visą procesą statome ant to, ką girdime iš kitų, neturėdami savo asmeninės patirties, rezultatas bus tų, kurie patarinėja, bet ne mūsų.”
Diskutavome, kaip veikia vaiko ir suaugusio sąmonė, apie kontrolę ir kaip ją valdyti savyje, ko reikia kaip žmogui ir ko reikia egoizmui, kaip veikia impulsas ir reakcija, kad „esminis momentas – pirmiausiai nugalėti save, bet ne kitus”.
Dėkojame visiems, kurie tokią lietingą bei tuo pačiu ir tokią saulėtą dieną skyrėte savo laiką. Už pasivaikščiojimą, už pokalbius ir prasmingą laiką mums visiems.
Susiję pranešimai
Palikite atsiliepimą

Jūsų elektroninis paštas nebus publikuojamas.Required fields are marked *

Follow by Email