2023.04.20 Įregistruota piliečių referendumo iniciatyvinė grupė dėl Konstitucijos straipsnių pakeitimo. VRK posėdis

2023.04.20 Įregistruota piliečių referendumo iniciatyvinė grupė dėl Konstitucijos straipsnių pakeitimo. VRK posėdis

Balandžio 20 d., dalyvaujant 16-kai Visuomeninis judėjimas „Lietuvos restartas” iniciatyvinės grupės narių, Vyriausioje rinkimų komisijoje buvo užregistruota pilietinė iniciatyva referendumui rengti dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos 9 ir 147 straipsnių pakeitimo, siekiant sumažinti privalomų 300 tūkst. parašų reikalavimą iki 50 tūkst.

 

Jau tris metus mes siekiame vieno ir to paties tikslo t.y. įgalinti visuomenę savivaldai, o mūsų inicijuojamas referendumas yra vienas iš pagrindinių įrankių tikslo siekimo kelyje.
„Mes siekiame ne vieno referendumo, o įgalinti referendumą kaip įrankį pastoviam naudojimui, kad juo galėtų naudotis visos visuomenės grupės, kurios šiuo metu jaučiasi likusios vienos su savo problema. Kad ir pvz.”pienininkus”, visus tuos, kuriuos liečia nauja mokesčių reforma, mažų nevyriausybinių mokyklų kūrėjus ir visus kitus, kuriuos jau palietė ar dar tik palies.”
Taigi, šis referendumas yra DURYS į TIKRĄ SAVIVALDĄ ir TIESIOGINĘ DEMOKRATIJĄ.
Tuo pačiu dėkojame visiems, kurie mus lydėjo šiame kelionės etape. Mūsų yra gerokai daugiau nei tie 16, kurie buvo vakar fiziškai, mūsų daugybė ir visi mums ir jums padeda taip, kaip moka.
P.s. nuo šiol gyvuose susitikimuose/atvirose diskusijose mes daug kalbėsime apie referendumo procesą ir jo kuriamą vertę visiems, tad kviečiame prisijungti.
Artimiausios atviros diskusijos:

TELŠIUOSE 04.23: https://forms.gle/YrzFQVzbdWb6zyFx8

VILNIAUS RAJ. 04.30: https://forms.gle/ATeN1TqqPFdjgr896

ŠIAULIUOSE 05.06: https://forms.gle/q9gbvjZfD96MR9su7

 

„Lietuvos restarto” iniciatyvinė grupė

Image link
Susiję pranešimai
Palikite atsiliepimą

Jūsų elektroninis paštas nebus publikuojamas.Required fields are marked *

Follow by Email